torsdag 25 januari 2018

BARNRÅD

Idag har vi haft barnråd på förskolan. Alla barn har fått prata om vad de vill ha på gården att leka med. Protokollet kommer här. Vår första aktivitetslåda med pysselmaterial som barnen önskat att ha ute är klar och den var populär idag. Se bilder.


 • Välkomna till barnrådet.
  Återkoppling till vad vi pratade om sist. Vi tittar på vår första aktivitetslåda som är en pyssellåda med pennor, papper, lim, saxar, glitter, paljetter, tyg, etc.

 • Vad vill ni ha på gården?
  Alla har fått rita vad de önskar att ha på gården att leka med som representanterna har med sig. Vi tittar på allas teckningar. Exempel på önskemål: en rymdraket, en riktig haj, utklädningskläder, såpbubblor, gungor, rutschkana, en polisbil, böcker, innebandy, racketar och bollar. Diamanten-barnens teckningar sitter uppe i Diamantens hallar, där kan alla önskemål ses.
   
  Vi pratar om de saker som vi inte kan ha på gården och varför. När det gäller gungor och rutschkana får vi tyvärr inte gräva ner någonting på gården och om vi inte gör det så kan gungorna och rutschkanan välta och vi få dem på oss. Vissa andra saker kan vi inte ha riktiga versioner av men vi kan skapa egna.


 • Beslut 


Vi beslutar att vi tar ut (köper in om det behövs) racketar och mjuka bollar, utklädningskläder, en hög med böcker, såpbubblor, spelkort, UNO, dockor.


Till nästa barnråd ska alla barn erbjudas att få berätta/rita vilken mat de önskar få på förskolan. Frukost, lunch och mellanmål. Detta kommer vi sedan vidarebefordra till Rönneholm förskolas kök som lagar vår mat.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar