måndag 5 juni 2017

Måndagens skräprobot, morotskunskap och blomsterskapande

På måndagar har Diamanten utvecklingstid och Kristallens personal har verksamhet med både Kristallen och Diamantens barn. Idag var det ett fullspäckat program.


Först kom det en skräprobot på besök. Skräproboten (Daniel) blev jätteglad när han hittade skräp på marken och kunde lägga i sin skräppåse. Barnen samtalade med roboten och med varandra om olika slags skräp, papper, plast etc, och varför man inte ska slänga skräp i naturen.


Sedan var det naturvetenskap i form av biologi, närmare bestämt
morotskunskap. Vi frågade barnen vilken färg morötter har. "Orange!" var det enhälliga svaret. "Vad är det här då?" kontrade vi och höll upp någonting som såg ut som en morot men som var lila. Barnen gissade på att det kunde vara en rödbeta. Detta fick vi gå till botten med, så barnen skalade grönsaken och så smakade vi. Några barn tyckte inte alls att det smakade morot, medan de flesta verkade vara överens om att det var morot. Så nu har vi lärt oss att morötter kan ha andra färger än orange. Vi pratade också om var morötterna växer för nånstans och vilka djur som tycker om morötter.


Några barn var inne och pysslade lite sommarblommor som vi ska sätta upp på förskolan och göra det lite somrigt.


Hoppas att ni alla får en skön nationaldag imorgon! Vi ses på onsdag!


Personalen på ErikslustInga kommentarer:

Skicka en kommentar